Internetaikakaudelle syntynyt Lapin mies

Kuten monella meistä, myös Jonilla oli lapsena toiveammatti tai oikeastaan kaksikin. Hän unelmoi kokin ja astronautin ammateista. Ammatillinen kiinnostus tietotekniikkaa kohtaan heräsi Jonilla vasta myöhemmin, teini-iän loppupuolella. Tietotekniikka kiinnosti aina mutta Joni ei ajatellut koskaan tekevänsä töitä sen parissa. Nuorempana kiinnostavampaa oli videopelit, lähtökuopissaan olevat sosiaalisen median alustat ja muu internetissä pyöriminen. Ouron senioreille tietotekniikka tuli tutuksi heidän ollessaan parikymppisiä 1990-luvulla, kun taas Joni nuoremman sukupolven edustajana syntyi internetaikakaudelle.

Nuorena koululaisena Joni kävi kesätöissä ja pääsi näkemään millaista työelämä oli mainostenjakajana, kaupassa hyllyttäjänä ja puhelinmyyjänä. Ammattikoulun ja ammattikorkeakouluopintojen ohella Joni teki töitä rakennusalalla. Peruskoulun jälkeen Joni opiskeli ensin putkimieheksi mutta tuli jossain vaiheessa ajatelleeksi, että raskas fyysinen työ ei ole hänelle loppuelämän ammatti.

Armeijan jälkeen Joni oli vuoden verran rauhanturvavalmiudessa, jolloin hänellä oli aikaa mietiskellä sitä, mitä hän lähtisi opiskelemaan. Joni haki Helsingin yliopistoon lukemaan filosofiaa mutta ei tullut valituksi. Opiskelemaan piti päästä ja koska looginen päättelykyky on aina ollut Jonin vahvoja puolia, hän pohti, että pitäisikö lähteä opiskelemaan tietotekniikkaa ammattikorkeakouluun. Hän haki Haaga-Heliaan, jossa aloitti opiskelemaan informaatio teknologiaa, ja valmistui sieltä vuonna 2020. Jonin sukujuuret ovat syvällä pohjoislapissa, mutta valtaosan elämästään hän on asunut Kouvolassa. Helsinkiin hän muutti 2017, jolloin hän aloitti opiskelut Haaga-Heliassa.

Ennen Ouroa Joni työskenteli LigSciss Oy nimiselle yritykselle, jonne hän myös teki ammattikorkeakoulun työharjoittelun ja opinnäytetyönsä. Opintojen jälkeen Joni työllistyi kyseiseen yritykseen mutta koronapandemia vaikutti tuntimääriin ja Jonin piti hakea töitä muualta. Töitä löytyikin Ourolta.

Ourossa on mukavaa Jonin mielestä se, että Ourolla voi yhdistää ison ja pienen firman edut ja pääsee näkemään yritystoimintaa erilaisten ja kokoisten organisaatioiden näkökulmasta.

”Ourossa parasta on itsensä kehittäminen ja uuden oppiminen”

Jonin mielestä on huippujuttu, että saa itse päättää miten haluaa osaamistaan kehittää. Konsulttitalon etuihin Jonin mielestä kuuluu myös se, että valinnanvaraa asiakasprojekteissa löytyy, on isoja ja pienempiä projekteja ja niissä aina oppii jotain uutta. Asiakastyön lisäksi Jonilla on ollut työn alla kehittää Ouron sisäistä profiiliapplikaatiota, jonne voidaan kerätä erilaista tietoa työntekijöistä.

Jonista on ollut mielettömän mahtavaa, että Ourolla pääsee osallistumaan seminaareihin ja konferensseihin, joista ei hänen sanojensa mukaan ole vielä koskaan tarvinnut lähteä pois tyhjin käsin. Viimeisin konferenssimatka suuntautui Zwolleen, Alankomaihin ja siellä pidettyyn CITCON:iin.

Urheilu on kuulunut Jonin harrastuksiin aina ja vapaa-ajallaan hän harrastaa boulderointia eli kiipeilyä ilman varmistusvälineitä matalilla korkeuksilla ja kuluupa aikaa edelleen jonkin verran tietokonepelienkin parissa. Talvella repertuaariin kuuluu myös laskettelu.

Edellinen artikkeli
Talkkarista testaajaksi – Matin uratarina
Seuraava artikkeli
Auringonlaskuja Ateenassa