Riikan Uratarina

 

Ouron Software Automation Specialist Riikka on taustaltaan koodari ja testaaja, jota on uralla vienyt eteenpäin tahto ja motivaatio oppia uusia asioita.  

Monelle meistä lapsuuden haaveammatteja olivat: poliisi, palomies, lentoemäntä ja kampaaja. Myös Riikka haaveili aikuisena ryhtyvänsä poliisiksi mutta lopulta insinööriopinnot ja siisti sisäduuni kohtuullisella palkalla houkuttivat enemmän.  

Ennen vuotta 1998 alkaneita insinööriopintojaan Riikka oli hankkinut työkokemusta kesätöissä tekemällä pihahommia, harjoittelijana päiväkodissa sekä Nokian monitoritehtaalla kokoonpanossa.  

Riikka viihtyi insinööriopinnoissa ja sai sieltä hyvät perustaidot työelämään. Työ tekijäänsä opettaa myös IT-alalla ja koulutus antaa valmiudet lähteä kehittämään oppimaansa käytännössä.  

Opiskeluiden ohessa Riikka teki kesät töitä Nokialle ja viimeisenä opintovuonna tulevaa insinööriä lykästi ja hän sai vakituisen työsopimuksen Tiedolle, jossa vierähti kunnioitettavat 10 vuotta.  Riikan päätyön nimike Tiedolla oli yhdeksän vuoden ajan  C++-ohjelmoija, hän oli paljon myös mukana testauksissa testaajana ja kehittämässä sekä ylläpitämässä testityökaluja. Riikan vastuulla ollut putki 3G/4G-verkoissa työllisti häntä erityisesti uusien ominaisuuksien suunnittelun parissa. Viimeisenä vuotenaan Tiedolla Riikka koodasi kolmen kuukauden ajan viranomaisverkkoa ja loppuajan hän vietti Itellalla vanhojen ohjelmointikielien ja versioiden maailmassa. 

Elämän tuulet kuljettivat Riikan Tampereelta pääkaupunkiseudulle ja niin oli uuden työpaikan etsintä edessä. Lukuisista työhaastatteluista huolimatta Riikka sai kokea karvaan pettymyksen, kun ei tullutkaan valituksi hakemiinsa paikkoihin. Vapaa-ajallaan Riikka oli opiskellut oma-aloitteisesti Python-ohjelmointikieltä ja pian vuonna 2011 hän solmikin työsopimuksen yrityksen kanssa, josta alkoi Riikan ura testiautomaation maailmassa. Parin viikon Robot ja Jenkins pikakoulutuksen jälkeen Riikka olikin jo asiakkaalla opettelemassa Robot-kirjastojen tekoa. Epäonni työnhaussa oli ajanut Riikan tekemään huonon työsopimuksen ja niinpä puolentoista vuoden työsuhteen jälkeen oli aika etsiä jotakin parempaa. Näin Riikka päätyi Raha-automaattiyhdistykselle tekniseksi testaajaksi vuonna 2013.  

Ouron nykyinen toimitusjohtaja Antti Pohjonen oli 2011 perustanut Omenia-nimisen yrityksen ja houkutteli Riikan Omenian palvelukseen. Niin vaihtui Riikalla jälleen työpaikka kymmenen kuukauden mittaisen RAY-kokemuksen jälkeen vuonna 2014. Omeniaan Riikka lähti tekemään robot-kirjastoja mutta löysikin itsensä testaustiimistä. Nopeasti Riikka oppi, millaisia ongelmia voi esiintyä kymmenentuhannen Robot-testin ylläpidossa ja keksi ratkaisutapoja niihin. 

Omenia myytiin loppuvuodesta 2017 Siili Solutions Oy:lle. Muutaman muun Omenia-kollegan mukana Riikkakin siirtyi Siilin palvelukseen. Tuolloin RPA (Robot Process Automation) oli Siilillä nousussa ja Riikka halusi lähteä sitä kokeilemaan. Hän teki RPA:ta asiakkaille noin vuoden ajan ja oppi paljon uusia järjestelmiä, joita ei ollut päässyt aikaisemmin automatisoimaan. 

Lähes kaksi vuotta Riikalla vierähti Siilillä, kunnes jälleen Antti Pohjonen otti Riikkaan yhteyttä ja houkutteli hänet Ourolle, joka oli perustettu elokuussa 2019. Riikka aloitti Ourolla lokakuussa 2019 osakkaana ja Senior Software Automation Developerina. Riikka ei epäröinyt hypätä uudelleen Antin matkaan ja töihin Ourolle, olihan työnantaja jo ennestään tuttu, turvallinen ja hyvän fiiliksen työpaikaksi todettu.

Ourolla Riikka astui jälleen uudenlaiseen testauksen maailmaan, nyt Jenkinsiä säädetään Groovylla. Tämän lisäksi Riikka on oppinut valtavasti finanssialasta ja sen testausautomaatiosta mutta myös pienyrityksen toiminnasta rekrytointeineen ja myynticaseineen. Uuden oppiminen on asia, joka motivoi Riikkaa ja yhdistää kaikkia Ourolaisia. Ouro on aidosti oppiva organisaatio, jossa osaamisen kehittäminen on Ourolaisten arvomaailmassa ykköspaikalla.  

Riikka viihtyy Ourolla ja on nykyään itse mukana Ouron rekryprosesseissa. Hän pyrkii parhaansa mukaan näkemään hakijoiden piilopotentiaalit, ne, joita monet haastattelijat eivät aikoinaan hänessä nähneet. 

Valikko