Kullanhuuhdonta

 

Useimpien ourolaisten tavanomainen työpäivä sujuu asiakasprojektien parissa työskennellessä. Kerran kuukaudessa ourolaiset kuitenkin viettävät päivän jossain ihan toisaalla ja kokoontuvat yhdessä huuhtomaan kultaa. Mitä Kullanhuuhdonta tarkoittaa ourolaisten kielellä, suuntaammeko siis vaskoolit kainalossa Lappiin?  

Kullanhuuhdonta on nimitys Ouro-porukan yhteiselle päivälle, jonka tarkoituksena on kehittää ourolaisten osaamista, viettää aikaa yhdessä ja oppia uutta toisiltamme. Samalla kuullaan Ouron ajankohtaisista asioista ja vaihdetaan kuulumisia ourolaisten kesken.  

Usein Kullanhuuhdonnan agendalla on tekniseen osaamiseen liittyvää koulutusta, ajatusten vaihtoa, kädet savessa koodausta tai muuta osaamisen kehittämistä. Tähän mennessä olemme esimerkiksi saaneet tietoturvakoulutusta, syventyneet Dockeriin ja pohtineet CI/CD:n koukeroita.  Yhdessä on kokeiltu myös joukko-ohjelmointia (mob programming) ja tutustuttu moniin uusiin ohjelmointikieliin, kirjastoihin ja työkaluihin. Toisinaan ohjelmassa on kehittää soft skills -osaamista esimerkiksi työskentelytaitojen ja työhyvinvoinnin näkökulmasta.   

Aina ei Kullanhuuhdonnassakaan olla oppimassa uutta vaan virkistäydytään liikunnan ja leikkimielisten kisailujen parissa. Silloin ohjelmassa on koskenlaskua, nokipannukahveja, beach volleyta, fat bikella ajoa, suppailua, tietokonepelejä tai vaikka oluen maistelua. Onpa Kullanhuuhdonnassa kisattu myös siitä, kuka on Ouron Suurmestari.   

Ourolla pidämme tärkeänä, että jokainen saa osallistua teemojen ideointiin ja yhteisen päivän toteutukseen. Kullanhuuhdonnan koulutuksissa kouluttajana toimiikin yleensä joku Ouron omista asiantuntijoista. Näin jaetaan osaamista, jota talon sisältä löytyy valtava määrä. Toisinaan taas kouluttajana on toiminut joku Ouron ulkopuolelta. 

Kullanhuuhdonnat järjestetään milloin missäkin mukavissa paikoissa, yleensä pääkaupunkiseudulla. Kun Covid-pandemian rajoitusten aikaan ei ollut mahdollisuutta kokoontua, pidettiin Kullanhuuhdonnat silti onnistuneesti etänä. 

Ouron Kullanhuuhdontapäivän päätteeksi suunnataan illanviettoon illalliselle ja useimmiten myös saunomaan.  

Valikko